cuba suggest benda yang bole naikkan berat badan

hai semuaa , umur saya 19 tahun & berat saya 38kg , saya baru masuk permulaan trimester kedua . bole tak bagi tips macamana nak adakan nafsu makan tu sebab saya jenis memilih makanan , saya tkmakan sayur , takmakan daging , tkmakan hati ayam & tak minum susu tapi dalam masa yang sama saya nak naikkan berat badan . saya stress pikir & saya makan banyak bila ada orang suap . suami saya da biasa suap saya sejak bercinta sampai skrg tapi sebab dia kerja balik malam saya malas nak makan sendiri pastu saya jadi sunyi nak makan sorang . saya duduk dengan mak , sebelum kawin mmg mak suap & mak sentiasa kt ruma tapi sbb skrg ayah saya da meninggal mak saya kerja untuk hilangkan bosan dia & dia pun tkdapat suap saya sebab dia balik petang . tolong saya bebetul buntu 😭 kadang saya makan tapi sikit , kadang saya tidur untuk hilangkan lapar tapi saya kesian jugak dekat anak saya dalam perut ni . someone please help me #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

hai awak..firs bby pn sy umur awak jga..awak klo x da selera mkn nasi..awak boleh mkn roti or mee..sy pun x da selera bila preggnt ..lg la nk msuk stmstr 2 ..trasa sngt mls..tp awak x ya lyan prasaan tu sngt..kasian kat bby tu..bby tu pn prlukn vitamin n khasiat dr prmknan awak jga..mkn buah pun ok jga..tp jng smpai memudaratkn kesehitan awak n bby..biasakn diri brdikari..jng kita nk harapkn suami jer suapkn..pandai2 lh pujuk hati n cari selera sndri..yg pnting awak n bby sihat walafiat🥰

7mo ago

terimakasih awakk , sebelum pregnant ada jugak makan sendiri tapi bila da pregnant ni tklarat langsung . mmg rasa letih tu lain macam . btw insyaallah saya cubaa 🥰