Menu baby 6 bulan

Hai semua, sye nak mintak pendapat sikit , boleh tak suggest menu2 untuk baby 6 bulan . Breakfast, lunch , snek , dinner .. syee dh 3 hari ni bagi bubur + evo .. so esok nak try menu tambahan lauk . Tu yg mintak cadangan korang ..#bantujawab #firstmom

3 Balas

Menu anak saya masa 6 bulan simple je. More to introduction. Ni antaranya - Mashed avocado - Puree apple - Puree sweet potato - Puree pumpkin + chicken breast - Dragon fruit fries cut - Chicken + carrot porridge - Steamed pear Selamat mencuba

6h ago

Your welcome. Ya tapi ada lagi yang saya tak list kan hehe. Bila bertukar bulan saya bagi juga menu ni cuma bertukar tekstur.

anak sy first month makan 1x je, start 1st day makan bubur nasi + ebm pastu 2nd day campur sayur setiap hari sayur beza2 masuk 3rd week bubur nasi +protein..sayur @buah as finger food

Awak ada IG tak? Saya nak share reference saya https://www.instagram.com/feedingtinybellies?igsh=ejdlbzRjOHl0Zmw4 Satu lagi FB Happy Baby Food Malaysia

6h ago

tq sis .. sye cuba tgok