Choronic lower back pain saat hamil

Hai semua. Sy sedih la bila org sekeliling ckp ank keluar nnt belum tentu akan sht, entah² kena tahan wad. Dsbbkn sy mengandung dan ada masalah sakit belakang. Sy slip disc, choronic lower back pain. Ada x mommy² yg sakit mcm sy yg tgh struggle tahan skt belakang nk tggu saat² melahirkan. Byk pergerakan yg membataskan sy, sy xleh nk aktif, aktif buat keje sikit mula la skit stu bdn lepastu dsbbkan tu lah org kata nnt ank sy keluar jd xsht. Sedih sgt... Ada mommy² yg ada pengalaman? Boleh share x? Skrg kandungan sy dah masuk 23weeks. #firstbaby

1 Balas

sye slip disc l4 dgn l5. now 23w jugak. mmg susah sikit nk gerak cpt rasa sakit belakang bila bby makin membesar. so sye jaga belakang saya pakai jenis tilam tebal. yg xde rasa keras, xde rasa spring. kalau pakai tilam biasa boleh beli tatami mattress dkt shopee. dlm rm56 ringgit mcm tu je utk size queen. buat lapik atas tilam tu bgi tebal sikit. lps tu cara bagun dri baring pon kena betul. and jgn berdiri terlalu lama, duduk terlalu lama. sye byk kn baring n rehat tpi bukan sepanjang hari la. ade je bgun buat kerja mana mampu je. n jalan2 sikit dkt luar rumah, amek angin. boleh beli acustop dkt farmasi. buat tampal dkt belakang badan. bila kita pregnant ni, semua rawatan slip disc doc orto xnk buat, sbb takut harmful ke bby. doc akn mintak kita cont rawatan lps habis bersalin nnti. one more, mulut org ni x yah dgr, mmg kje dorg nak down kn kite je. kekonon kite x aktif masa mengandung anak x sihat la ape la. insyaallah bby keluar sihat je nnti. jgn stress2.