Macam mana nak terima anak

Hai semua. Sy nk tanya cmne ibu2 yg ‘terbabas’ atau ter-dpt anak walaupon dh plan sehabis baik terima anak yg lahir tu? Sy masih x dpt terima kenyataan sy dh jd seorang ibu. Sy kalau boleh nk berdua je dgn suami. Skrg anak tu dh jdi amanah dan tanggungjawab sy. Tiap hari sy rasa ‘terpaksa’ je jaga anak tu. sy rasa sy x ikhlas pun. Dia dh 4bulan. Tp sy masih rasa sy x ready nk galas tggungjwb sbg seorang ibu tu. sy first mom. Semua benda rasa overwhelming bgi sy. Cmne nk atasi perasaan ni ye. Sy nk rasa happy besarkan ank ni. Tp perasaan penat lebih besar dri happy tu. Mohon jgn kecam.. tq #bantusharing #SeriusTanya #bantujawab #Sharing_dong_Bund #curhataja

25 Balas

cuba tenung muka anak tu lama² . layak kah dia di layan sedemikian,atau rasa beban, ingat, bukan pilihan dia utk lahir ke dunia ini.

Terima anak dgn reda dan syukur. Didik diri sabar menghadapinya. Insya Allah, everything will be fine. All the best & tahniah ❤️

apa kaedah perancangan terbaik you both guna tu?

4mo ago

relevance? sebab ada orang dia cakap dia mmg dah betul2 rancang tapi betul2 rancang dia tu just suami buanb luar. we don't call that betul2 rancang sebab pre ejaculate tu sendiri dah ada sperm. that's why I asked. and yes, kalau mmg dah betul2 rancang mcm sis ni (ambik condom, pill, elak bersama waktu subur) but still pregnant, tu kita panggil rezeki yg Allah nak bagi. rezeki anak yg InshaAllah yg akan bawa rezeki melimpah2 utk kita. fikir yg baik2, doa yg baik2.

anggap tu adelah bukti cinta sis dan suami

dmfngidjhfhohghgffkyejci