Kerisauan yg melampau

Hai semua, sy just nk meluahkan. Harini sy pregnant 7w3d +- . Apa yg merisaukan sy ialah sy selalu overthinking, adakah baby sy berkembang sihat. Sbb sy pernah silent miscarriage masa kandungan 9w . Sebelum tu scan 7w mmg dh nmpak baby + hb. Sy dh scan pun kandungan kalini pun dh nampak dlm rahim denyut jantung dan usia sesuai dgn lmp. Disebabkan trauma keguguran lepas buat sy asyik berpikir n ofcourse make me stress adakah kandungan kalini akan survive 🥹 please help Sy perlukan kata2 semangat #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

4 Balas

Dr. Rai kata jangan fikir negatif. bila kita fikir negatif, kita akan rembeskan apa entah nama dia. benda tu yang buat baby kita tak jadi

12mo ago

Aamiin3 ya Mujib. Terima kasih sis atas nasihat yg menenangkan hati sy ❤️ inshaaAllah semoga ibu dan baby sihat smpai melahirkan. Dan sy doakan doa yg baik juga berbalik juga kpd sis dan keluarga sis 🫶🏼

Sama la kita sis. InsyAllah jangan risau sis, doa banyak2. Semoga kandungan membesar dengan sihat dan sempurna. Amin.

12mo ago

Sama2 kuat dan berdoa ye sis. Semoga Allah lindungi kita dan kandungan kita membesar dgn sihat dan selamat 🤲🏼 Aamiin3 ya Mujib

sis sorry nk tnya. yg keguguran sebelum ni apa tanda nya ya? keluar fresh blood ke?

12mo ago

Spotting on off sejak 5week smpai 7week+ . Tp dh makan duphaston spotting stop Tp baby tak survive. Yg sy perasan sebelum scan baby dh takde tu pinggang sy sakit sgt2, dan keluar byk air jernih dr vagina sy. Maybe masatu baby dh takde

sis jgn risau ok. insyaallah baby kuat sama2 kuat dgn ibu nya. bykkan rehat ok🌷