Kk atau klinik swasta

Hai semua. Sy nak tanya. Mana lagi bagus untuk cek susulan ya. Klinik swasta atau KK? Dan ada bakal² ibu ke kat sini yg nak masuk 7/8weeks still xde alahan? Mcm risau juga dgn keadaan baby. Sampaikan hari² sy nak cek upt masih +ve ke tak. Sy baru 1st pregnancy. Sblm ni x penah lagi . Dan xpe ke sy selalu keluar malam sbb mcm tak larat masak. Pandai mual so husband bawak keluar makan.Tahun ke 4 baru merasa. Alhamdulillah , Allah itu mmg bagi tepat pada masa nya kan. Kena bersabar dan berdoa saja selama ttc . #firsttimemom #advicepls #firstbaby #1st_pregnacy

2 Balas

Mana2 pon ok je..cuma kalau swasta kena byr setiap kali cek..kk free je dan details,cuma nk menunggu lama la jgk..sy paling lama 3 jam sy penah tunggu baru settle..kalau kk kampung je ok la xdela lama sgt org xramai..sy alhamdulillah xada alahan sampai trimester ke2 sekarang..kalau boleh jgn mkn mlm2,sebab berat cepat naik..nurse pesan jgn mkn mlm..mkn awal sikit sebelum tido..tp tulah,mlm2 sy pon lapar,dan sy cuma minum susu dan bukan makanan berat..

8mo ago

alamak... sy malam asyik lapar. patutla berat mendadak naik. kalau bayar tu xde masalah juga. tp dgr cerita orang cakap kalau check up kat swasta ,nanti bersalin kerajaan xnak terima..ye ke?

saya pun masih berkira2 nak ke klinik kerajaan atau swasta. kalau pergi klinik kerajaan, nak pergi ke tempat kerja semula, agak jauh. kalau swasta, kata orang tak berapa detail. 🙇🏼‍♀️

8mo ago

nk masuk 7 weeks dah.