BUKA BUKU KLINIK

Hai semua. Semalam saya ada test pregnant & hasilnya positif. So nak tanya bila saya boleh buka buku kat klinik eh. Sorry saya first time?

2 Balas

tahniah sis! boleh dah nak call KK atau klinik desa terdekat dengan sis, nanti dia akan tanya last period bila etc then dia akan setkan appointment. kalau nak walk in pun boleh, tapi sebab awal lagi selalunya dia tak terus check, dia akan bagi appointment juga je nanti. kalau nak swasta bila2 pun boleh, tapi advisable paling awal 6 minggu, kalau nak dapat dengar jantung baby, selalunya 9 minggu dah dapat.

8mo ago

Ok tqsm !

Boleh terus call atau walk in KKIA berhampiran untuk dapatkan tarikh temujanji. Buku pink akan di buka sebelum 12 weeks.

8mo ago

Sama-sama. Tahniah ?