Karaoke Semasa Hamil

hai semua, saya sekarang pregnant 18 weeks, anak pertama. Ada plan utk karaoke pada 20weeks nnt. Boleh ke saya berkaraoke ye? 😅 ada kesan ke dari segi bunyi bising atau lain2? mohon share pengalaman semua ye 😁 thank u!

7 Balas

hii. tak suggest ibu mengandung untuk karoke ya. pernah terjadi pd kenalan saya dia karoke semasa mengandung, then masuk hosp sbb baby mengeras. karoke tk elok untuk baby sbb bunyi yg sangat kuat, baby boleh stress dan risau jugak effect pendengaran baby nanti. kat apps AsianParent ni pun ada bagitahu ibu mengandung tak boleh karoke. sis boleh tengok kat bahagian ‘aktiviti’ - hiburan - karoke. sis boleh baca kt situ ye 😊

11mo ago

terima kasih ye 👍👍

Saya masa awal awal pergi karaoke. 4/5 weeks gitu sebab taktahu pregnant. Tapi tak nyanyi sgt sebab nyanyi sikit je mengah time tu. Alhamdulillah okay sampai skrg dah 19 weeks hehe rasanya bunyi bising tak kacau pape. Or tunggu mummy yg lg berpengalaman jawab

11mo ago

ohh baikk. thank you for sharing 😄

Anak first dr sy pregnant smpi nk beranak G karok, jamming, tgk wayang.. xada masalah kt sy 🤣 Anak pun dh umur 15taun ni sihat alhamdulilah

Saya dari awal kandungan smpai 18w skrng dah 4-5 kali masuk cinema tengo movie🤣

11mo ago

karaoke ng msuk cinema lain,, xsame,, karaoke perlu tenage nk nyanyi pastu bunyi lg bising...cinema diam je lyn movie 😆 xsame . bunyi pun xbingit mcm karaoke

sy pernah g karok nyanyi lagu yg hi pitch pny, mmg semput cho..haha...

Baru balik karok minggu lepas. 16w ++ 😅

Saya 16w siap ke konsert ella