Minum nescafe

Hai semua. Saya pregnant 15w, boleh ke minum nescafe? Sbb teringin lama tak minum Huhuhu

5 Balas

masa sebelum saya tahu saya pregnant 5week. saya minum nescafe hari2, berpack pack. after saya buat urine test first time, terus dpt 2 line, terus suami saya lelong air nescafe tin saya, nescafe serbuk saya, semuanya lahh.. dia bagi kat keluarga terus. so saya bertahanlah puasa cafein sampai 17 week sekarang. masa checkup hb saya low, susah nak naik. rupanya teh susu pun tak boleh minum. sebab ada cafein juga, so saya kena berpuasalah drpd minum2 coffee teh and so on. untuk naikkan hb ni. sekarang result hb 11.0 mild anemia. hopefully dptlah naikkk. kalau awak nak minum, awak minum sikit je lah tapi usaha untuk cantikkan hb okay. jangan sampai drop.

sy Ms first trimester je mnum 2,3ari skali,skrang dh jd hari² mnum,tp sgelas je 1hari...klau xmnum sakit kepala seharian jdnye..mmang addicted sngat..

Kalau boleh minum seminggu sekali . Jangan ikut perasaan sangatbtakut hb drop. Tapi kalau teringin sangat minum je jangan lebih 1 cawan pulak

Saya hari2 minum nescafe ms pregnant anak 3rd tp limit 1 tin sehari. Sbb sy kerja wfh waktu tgh mlm.

9mo ago

boleh sis cuma jgn selalu .. sy pun jenis coffee lover tpaksa tahan² 😅 sbb minuman kafien effect dgn hb kita

jngan terlalu bnyak tkot nnti pening sbb hb low bahaya baby