Susu formula

Hai semua. Saya nak tanya susu apa yang elok untuk bayi 1bulan ya, yang kurang gula. Saya bagi susu campur, susu badan dan susu formula sebabnya susu badan saya kurang. Sebelum ni saya guna dumex. Tapi saya baru tahu yang dumex ada gula trsembunyi. Jadi skrang saya nak tukar susu lain yang elok? Boleh bagi cadangan. Terima kasih. #pleasehelp #firstmom #ingintahu

2 Balas

Sy pernah bg bby consume enfalac a+ gentlease. Mmg tak manis tp susu ni mahal. 370gm (tin kecil) rm50++. Ataupun awk blh cuba cair kan sukatan fm yg sedia ada. Cth 1scoop susu, 2oz air, 2scoop susu 3oz air.

mcm mana awak tau susu awak kurang? nak susu badan sentiasa maintain ada awak perlu jaga demand dan supply awak. berapa kerap baby awak menyusu badan? dan berapa lama sekali dia hisap 10-20minit ada tak?