tolong bagi pendapat dan semangat

hai semua saya mau tnya pendapat bha saya ada baby umur 8 bulan then saya mengandung lagi sekarang dalam 6minggu😭 saya endatau macam mana cara saya atasi percakap orang dan nuss #pleasehelp nanti tolong bagi saya semangat😭

tolong bagi pendapat dan semangat
10 Balas

Ank sye umur 9 bulan . Ank pertame sye nie ank istimewa .. dia ade short long bone dgn cleft palate . Walaupun pakai iucd , tpi skrg sye pregnt 5 week . Memule tu sye sgt terkjut sbb mmg tak ready lgi sbb ank yg first ulang alik gh sbb temu janji, dgn kerja lgi ..dan dlu nk dptkn ank sye yg first nie , 2 thun lebih .mcm2 sye dgn suami buat . Tpi yg kedua nie alhamdulilah senang sgt lekat .. tanpa dirancang .. memule tu down jgak . Tpi bile ade akk tmpt kje nie ckp .. mungkin ank tu pembawa rezeki .. dan ade hikmah disebaliknye ... allah nk bgi rezeki .. dan mungkin ank yg nie dpt jge abg dia nnt .. skrg , sye dh blh trime kehadiran malaikat kecik nie🥰

1y ago

In sha allah , doa yg baik2 yaa .. Allah thu kamu mampu , itu sbb Dia hadirkn malaikat kecil tuu😊

awk xtaw nk atasi org ckp2 tapi sy xtaw cmne nk handle baby lagi 1,yg slung bru 1thn 4bln..mmg xsedia sbb mental x kuat asik bgn mlm smpai pagi bg susu..ni preggy lg 8week..ikutkan nak abort sbb financial pun x stabil tp pk2 xpelah rezeki..masih x bkk buku pink lg sbb x sedia,tgu lh 12 week bru bkk

1y ago

Iyaa smalah saya endatau macm mana lah tu nanti saya enda ready lagi ni pun tekejut enda pernah skipp perancang eh tiber pula c kecil.sangkut

Rezeki tu sis. Allah bagi. Istri fizo omar anak dia bru 5 bln da pregnant lg 😅 dia ok je. Abaikan apa org nak kata. Lepas dah bersalin yg bru ni nnt jgn lupa mkn pil perancang ye. Kalau bersama suruh husband pkai kondom atau pancut luar.

1y ago

Okeyy sis.iya jugalah hehehe saya enda pernah skip peracang ni tapi mungkin.sdh allah mau kasih kali bha ni

tahniah ye awak .. rezeki org lain2.. ada yg senang melekat. sy dh 2 kali gugur dah . pedulikan la sekejap je org akan ckp ..

1y ago

Anduii takpalah sis semoga kau di murahkan rezki anak 🥰

Cakap kt orang tu,rezeki Allah nak bagi.Dia diam la nanti😂

1y ago

Iyalah juga.kan wkwkwk

tahniah sis..jaga baik2 . x semua org dapat semua ni sis.. jgn down tau

ckp je cm ni rezeki allah bgi mn blh tolak , knala syukur

Sape yg bercakap sis? Cakap ape? Abaikan je orang2 tu..

1y ago

aminnn sis

sabar sis..moga allah mudahkan segala urusan sis

semoga dipermudahkan 🤍