Pcoss fighter

Hai semua ,, saya baru cek doc (kawen 3 y3m ) ada pcoss ,, berat sya cuma 46 kg ,, selepas check up semua doc kata nanty kene buat hcg ,, hcg tu buat time period ke tau selepas abis ? Makann ape yg elok utk pcoss ,, #pleasehelp #firstmom #Pcos_Fighter #PcosSurvivor

4 Balas

saya buat HSG, actually untuk cek kesuburan waktu trbaik time period. waktu nak tau telur matang ke x pun paling bagus time period. untuk HSG kalau xsilap beberapa hari lepas habis period, and make sure jgn bersama dgn suami langsung. bg saya xde la sakit yg sakit sgt, cuma rasa la bila cecair tu masuk dalam salur falopian tu. tujuan HSG nak tau ada blockage ke x di fallopian tube kita. untuk suami pun, kalau kena buat sperma test, make sure jgn bersama atleast 3 hari sebelum buat test tu ye. semoga dipermudahkan urusan ye.

hi sis .sy dlu sblm preggy pun ada pcos... sy pernah buat hsg utk cek kta punya saluran tiup falopio sumbat atau x... agak sakit sikit la.. tp kena tahan hihi... mknan utk pesakit pcos ni kena kurgkn atau klu bolh kaffin jgn dlu..bykn mkn buah2,syur2 n bersenam .. semoga bermanfaant.🥰

Hai sis. Saya ada friend kena pcoss. Dia cakap kena makan makanan yang seimbang. Lepas tu kalau yang overweight kena turunkan berat badan tapi kalau berat sis okay je. Boleh je sekali sekala bersukan.

dr ada ckp check hcg utk apa? selalunya check tu masa awal pregnant atau nak check keguguran. semua makanan yg sihat tu elok. elak fast food, makanan yg ada preservative, kena ada rutin yg sihat