Susu formula

Hai semua ibu2 hebat. Tolong saya jawab persoalan, berapa lama susu formula bertahan selepas kita bancuh ya? Kadang2 dah bancuh untuk baby tapi baby tak minum. Ada perbezaan tak kalau letak di suhu bilik biasa dan bilik yang berhawa dingin. Terima kasih untuk yang sudi menjawab. ❤️ #pleasehelp

Susu formulaGIF
1 Balas

X silap sy setiap kotak susu ada tulis berapa lama boleh tahan suhu bilik.. Kalau mcm sy guna susu enfalac untuk baby, maximum boleh tahan 1 jam je suhu bilik. Melainkan kalau bancuh langsung x sentuh, boleh simpan dlm fridge 2 hari. Tp sy x pernah buat la simpan dlm fridge tu.

2y ago

Owh, okok. Terima kasih awak. Memang kejap ja la boleh simpan ya. Tq membantu. ❤️