BAYI10 BULAN TIDUR

hai semua , byi sy 10bln 7mnggu , lps demam .suka sgt tdur . blh d kira siang lps srpn pgi tdr , lps mkn tghri tdr . lps mkn ptg pn tdr . tp x lah lma sgt tdrnya .cma mcm kerap tdur .sblm ni x pn . sblm ni ssah tdur hihi, mmg mcm tu kh jdual tdr bby .x mnentu?? #firstbaby #ingintahu #ingintahu

1 Balas

Hai, mungkin baby Puan dah pandai tidur sendiri? Ada sleep routine tak? Baby usia begitu memang perlukan 2-3 nap time untuk tumbesaran mereka.

1y ago

Puan perlu set rutin tidur untuk anak. Baby ni kita kena pastikan dia dan environment sekeliling dalam keadaan selesa untuk dia tidur. Tidur siang tu nap time. Nap time memang tak lama. Paling cepat 30min, paling lama 2 jam. Puan boleh search baby language or any other western article on baby sleep routine. Semoga membantu 🌹