Pendarahan

Hai, saya tgh pregnant anak pertama 5 minggu. Harini ada sikit darah keluar. Tapi perut rasa mcm senggugut. Darah yg keluar tu takda la sampai perlu pakai tuala wanita. Cuma bila kita pgg dgn jari, ada darah yg lekat. Ada yg pernah alami ke? Risau pulak saya. Terima kasih.

7 Balas

sy pena kena mcm sis. 1st pregnancy sy biarkn. last2 bleeding byk. baby x jd. 2nd pregnancy sy terus pegi klinik,then refer pegi ke hsptal. kena scan dri bawah + pap smear. syukur janin slamat. doc bg ubat kuatkn rahim. jgn biar sis. tkut jd mcm 1st pregnancy sy. sy skg berhati2 sngt dah.

sy pernah kena time pregnan ke3.. kua drah skit jer setitik seurat kdang.. hari2 kluar.. sy trus pergi hosp cek.. doct scan tgok kantung jer yg ada.. kandungan tak menjadi.. masuk minggu ke 13 kantung keluar sndri klua drah bnyak.. tak de rezeki..

sama MCM saya lah...saya terus g klinik .. doctor cek bawah...scan..doc bagi ubat kuat kan rahim n boleh balik .KLU ada bleeding lagi terus je g hospital tu je doctor kata.

dr yg check sy ada pesan kalau keluar darah walaupun sikit je kena g hspital , better sis g jmpa dr

Saya alahan teruk sangat.. sampai hilang rasa semangat utk terus kan kandungan. Ada tips tak

2y ago

Sis dah berapa weeks?

Darah fresh merah tu ke? Seeloknya gi clinic jumpa doc, takut ancaman keguguran

apa apa darah yg keluar terus g klinik.. jgn tangguh2 kalau apa apa kd bahaya