Car seat untuk newborn

Hai, saya nak tanya mommies yang ada pengalaman dah. Macam saya kerja di KL n akan berpantang 100 hari (office punya maternity leave) dekat kampung (Kelantan). Bila saya nak balik ke KL lepas pantang, baby saya dalam 3 bulan macam tu. So sesuai ke letak dalam carseat ? Ke semua riba je ? Sebab perjalanan agak jauh. Sorry saya first mom 🥺🥺🥺 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

bby newborn dh boleh ltk dlm carseat. so dh 3bulan lgi lh boleh ltk dlm carseat. jgn riba. bahaya. bukan nk doa kn, incase terjadi accident bby akn melayang ke cermin atau melayang keluar cermin. pernah dgr kn bby terbang keluar cermin masa accident dlm news kn? so utk elakkn terjadi nya mcm tu ltk bby dlm carseat. bila nk bgi susu berhenti dkt rnr. risiko bby tersedak bgi susu dlm kereta bergerak tu tinggi. and boleh kena saman kalau pgg bby incase kena tahan polis.

1y ago

Thankyouuuuuu mommy responddd 🥰 saya terpikir jugaa macam tu, tapi tkut xsesuai baby kecik dalam carseat. Itu yang tnya kat sini 🥰

letak dlm carseat..dlm pantang pun sy letak dlm carseat

Salu org balik hospital terus letak dlm car seat.