yolk sac seen

Hai ...saya nak tanya maksud kantung kosong tak ada yolk sac seen ke maksudnya..sy scan 5 minggu , kantung kosong...lps tue scan 6 minggu dalam kantung ada yolk sac seen dan no fetal pole seen doc tulis ....maksud yolk sac tue kira dah ada janin ke...

13 Balas

Yolk sac tu makanan janin...slalu nye klu ade yolk sac msti ade janin...sy pernah alami mcm puan...yolk sac ade,tp janin x berkembang...xpe mgkin puan masih br lagu..5week...nnti lg 2 mggu try scan semula...insyaallah ade rezeki...

Sy scan 6w ada kantung n sac dlm kantung..tpdoc siap lukis lg cakap kantung cantik bulat je..soh dtg lg 2w utk scan msa 8w da nmok bb n heart beat.skang 31w da 😊😊..scan awal mcm tu la sis smua x jelas lg

Yolk sac tu uri...5 minggu mana nampak baby lg...klu nak jelas 12w bru npk.kalau kata kantung kosong bermakna janin x nampak lg...mmg LA xnpk lg masih sgt kecil...kecuali buat ultrasound melalui vagina bru nampak

Terima kasih yg bg nasihat dan pandangan...hari ni dh scan kat pakar ...dh 2 bln ...dh ada janin n detak jantung...alhamdulillah...smua dlm keadaan baik...terima kasih semua

4y ago

`pakar

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻. Mungkin awal sangat sis scan, tunggu lagi beberapa minggu lepas tu scan lagi sekali 🤗

Kantung dah ada tapi baby tak nampak lagi, normal masa 6 week. Kena repeat scan bila dah masuk 10 week nanti dah boleh nampak baby.

Tggu 10week scan balik.masa tu dah ada kaki tangan..ni awal lg maybe scan doc x nampak sbb kecik lagi.

Yolk sac tu maksudnya uri baby...fetal tu yg akan jadi janin nanti brdsrkn apa yg doc ckp pd saya

Ni saya scan masa 6w. Kali pertama g jumpa doc utk scan n sahkan pregnant. Mmg nampak kantung sahaja

4y ago

so skrg pregy x?? bnd laaa dokt ne ckp negatif..

Masa 6w..npk kantung je...it's to early utk npk janin