saya nak tanya sukatan susu

hai saya nak tanya macam anak saya minum formula lactogrow , instruction kat kotak 7 scoop 210ml means dalam 7 onz lebih la . so macam mana kalau saya nak kurangkan onz nya ya ? saya tak pandai lah nak kurang kurang kan ni . boleh bantu ? so dikira 1 scoop = 30ml kan ? kalau nak dikurang kan saya nak buat 5 scoop so 150ml air bersamaan 5onz ?? , okay tak ? #bantujawab #ingintahu #bantusharing

1 Balas

haha maaf sy mmg failed bab ni. sy ikut sukatan sndri dan kesesuaian anak. ank sy minum dutch lady.. klu ikut saranan paket ank sy jd sembelit. so mmg kurangkan scoop susu, lebihkan air. so far dia ok, berat pun naik saja.

3w ago

anak sis umur berapa