minta pendapat

hai saya nak minta pendapat sekarang anak saya 1 tahun 3 bulan so sekarang ni saya nak gunakan berus gigi . so berus gigi dan ubat gigi apa yang sesuai ya ?anak saya tak pandai nak meludah lagi so faham faham la mesti akan ditelankan . #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

7 Balas

Anak awak ada berapa batang gigi? Saya syorkan awak cari toothbrush yang bersesuaian mengikut umur dan berapa batang gigi yang anak ada. Macam brand Pigeon. Tapi kalau awak nak train pakai brand lain pun boleh jugak. Tengok pada bentuk kepala toothbrush tu. Untuk toothpaste boleh cari brand yang organic. Ada mentioned umur yang sesuai juga pada packaging.

1y ago

Pasaraya saya tak pasti la sis. Dalam kedai baby dengan farmasi ada.

berus gigi guna apa2 brand yg sesuai dng umur anak, one of the brand yg sye ingat jordan, klo ubat gigi sye pkai mukmin yg untuk budak, kerna selamat jika tertelan. untuk latihan kumur2, guna air masak just in case dia tertelan,, mula2 jangan guna ubat gigi, kalu dah pndai meludah, baru pakai

ank sy. dri 10 Bulan rasa dah gosok Gigi guna ubat Gigi..sbelum Tu gosok takde guna ubat Gigi.. tp sehari 2x. Dan Ada saiz picit ubat Gigi yg sesuai untuk usia dia. tak boleh sebarang.. Dan kena pilih ubat Gigi yg selamat untuk telan..

boleh dah start tnjuk awak tngah berus gigi pastu ludahkan . untk first step jgn letak ubat gigi dlu bg dia pndai brus gigi tnpa toothpaste . pstu bgi air untk kumur knonya. tngok dia telan ke atau ludahkan .

1y ago

tengah ajar slow slow buat masa sekarang memang tak pandai meludah lagi

saya pakai brand jordan.. berus n ubat gigi dia ada step.. klu boleh berus gigi sama² dgn dia n ajar dia meludah.. budak ni kan dia akn tiru apa yg kita buat 😊

1y ago

Jordan.. toothbrush ada step. nk beli pun senang,kebanyakkan pasar raya ada

boleh ajar step by step..beli ubat gigi yang bole telan if anak takpandai ludah

1y ago

shoppe ada sis pigeon toothbrush