nak luah penat😔

hai saya #firstmom pjj dgn suami. semua saya buat sendiri. semua saya fikir sendiri. saya penat sangat. lepas bersalin ulang alik kkia. org ckp kalau baby tidur tula masa kita rehat kah makan atau nak buat kerja. penat tu sampai kalau ada masa saya memilih untuk rehat baring drp makan. sampai saya gastrik terok. penatnya nak jaga baby ni😔 tak habis penat bersalin lg. cukup lah seorang. kalau ada lagi lebih baik ambil pembantu. mental saya jaga seorang. saya pun bekerja jgk. ingat boleh rehat cuti bersalin ni ternyata lebih penat dari bekerja😭

14 Balas

Saya pun sama .PJJ dgn suami, memang penat..Tuhan je tahu. sye kuat demi anak. Kdang tak sempat masak..masak lauk pun tk smpat nk usik..sampai menangis sye. ape2 pun cerite lar pada suami walaupun die dgr atau tidak..sekurang2nya dia thu kte smua penat.

Sy respect suami isteri yg pjj ni. Bkn senang nk handle baby sorg2.. Serius susah.. Sy doakan semoga allah memberi pahala berlipat ganda dan dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Amin!!

lagi2 suri umah mcm saya sis memng akan emosi ..fmli jauhh ..kne lah kuat ..smogaa kita kuat nanti ank dh 5 bulan ke apa kita akan rse happy ..

kalau bole lepas ni selagi pjj dgn suami jgmlah pregnant lg..kesian awk sis..