first mom-to-be

hai, saya first time pregnant, lambat period seminggu terus check upt negative. then 2 hari lepas tu still negative. dah 2 minggu lambat period, baru check lg and positive samar2 2 hari lepas tu check lagi and nampak positive teamg. nak tanya, nak kena buka buku pink hari apa ye or weekdays boleh pergi bila bila? pastu kalau takda bil air or lektrik lagi mcm mana sbb kami baru pindah kat rumah baru tak sampai sebulan. #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Kandungan kecil lagi tu kalau nk buka buku pink di kk. Cuba confirmkan dulu dgn klinik swasta, rasanya skrg dah 6w kan? Atau kalau period irregular boleh tunggu dulu seminggu 2. Biasanya kk kena buat appointment, kalau walk in pun akan dpt tarikh appointment bukan terus buka buku. Tp ni bergantung pada kk & explain kat nurse berkenaan baru pindah rumah