Best date untuk check UPT

Hai, saya dah lewat period 2 hari. Sakit mcam sengugut tuu adaa cuma periodnya tak keluar, saya baru kawin 4 bulan lepas, so far period saya teratur.. patut tak saya buat UPT atau tunggu lagi sehari dua? And apa simptom normal bila di awal preggy? #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Saya pun dah lewat 10 hari sis,saya ibu anak 3 dah saya pun period dah lambat 10 hari period memang selalu teratur dan selalunya saya tak kan lewat kalau normal saya mesti period awal dari tarikh per bulan tu,saya try cek sendiri beli kat kedai ujian air kencing memang betul pregnant,dan pengalaman saya mengandung first smpai yang nak masuk ke 4 ni sama,buah dafa akan bengkak dan lingkaran tepi puting itu akan jadi gelap,nafsu makan teringin makan pedas2,dan selalunya saya akan mimpi air yang jernih,sebelum test saya mimpi mandi dekat laut airnya cantik bersih saya dah agak memang mengandung

1y ago

Setengah ibu alahan die lain2 mngkin di sebab kan cuaca negara kita sekarang,ada juga di awal2 sakit ulu hati pening2 tak leh nak cium bau2 tertentu contoh perfum,bawang goreng dan lain lain2 boleh loya di buatnya,hri ini saya alami pening tahap memusing dengan badan jadi sejuk dan berpeluh kene cepat2 cari kerusi kalau tak boleh terjatuh sebab saya lmbat makan,jujur memang semester pertama dugaan allah paling banyak sebab 1 hormon

Saya hari tu lewat dua hari juga and period saya teratur sebelum ni. Saya tak keluar period, ada cramp and badan panas sangat2 and demam juga. Check upt, result keluar pregnant. Kalau nak accurate tunggu lewat 10 hari, tapi boleh je kalau nak check upt if rasa ragu ragu

1y ago

Welcome! Goodluck sis! ❤️