Anak saya skrg 10 bulan berat tak naik malah lagi turun berat

Hai, saya ada masalah, anak saya 9 bulan checkup berat tak naik malah turun sampai 500 gram, dan hari khamis lepas timbang lagi, malah turun lagi 400 gram, jadi total nya yang turun 900 gram, semalam hari isnin, anak saya kena ambik darah, sebab nurse doc risau dia ada masalah tyroid, anak saya semasa 9 bulan ada ulcer, dia nyusu badan lagi dan bila saya kerja dia menggunakan botol tetapi sejak ada ulcer di mulut dia langsung taknak botol, makan apa semua dia mahu, cuma taknak botol, tp dia sangat aktif, adakah normal? Ada kawan saya suggest bagi susu formula, adakah sebab susu saya dia tak naik berat? Atau dia skrg makin aktif??? #pleasehelp #sangattertekan

2 Balas

Anak sy dulu badan naik tp sgt sedikit. 3 bulan cm naik 0.2kg. Lepas tu asyik selesma dan batuk. Sy bagi supplement baby drop appeton. Berat improve sikit. Xde mslah selesma lg. Anak sy susu FM dr newborn. Klu dh makin besar, just harap susu, x membantu sgt. Penting dia kna mkn nasi 2 kali sehari. Nasi akn bantu naikkan badan. 9 bulan klu dh ada gigi, boleh bagi nasi lembut dh tu. Lauk lain kisar kasar.

Saya ada bagi drop appeton tuh jugak, tp still tak naik jugak berat, doc tak suggest susu fm lagi