Tak tahu lekapan

Hai saya 36minggu dah bersalin, baby saya baru 12 hari.. ini anak pertama saya tak tahu mcm mana nak buat lekapan yang betul.. selalu bg dkt baby mesti terlepas skrg dia ada kuning pulak rasa nak menangis.. saya nak susu sendiri, skrg saya pam saja dulu sebab nak kurangkan kuning.. saya nak belajar lekapan betul utk menyusu.. walaupun saya dah tanya nurse dan doktor banyak yang cakap tunggu besar sikit baru boleh dia hisap.. mcm mana ni mommies 😭😭#pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #bantusharing #ingintahu #firstmom

1 Balas

Tahniah atas kelahiran 🌻Mudahan puan pulih dgn baik. Lekapan mulut bayi pada aerola. teruskan bonding dan suakan mulut baby pada payudara ya.. doa banyak2 mudahan Allah permudahkan penyusuan susu ibu awak dgn baby. ikuti media sosial kaunselor /konsultan laktasi utk ilmu penyusuan susu ibu.