Perlu Checkup di Klinik Kesihatan Ke selepas Bersalin?

Hai, saya 1st checkup di KK, masa kandungan 7 bln sambung checkup di hospital swasta. Skrg saya hari ke 6 bersalin secara Czer. Suami dh maklumkn pada KK tapi yg kompiusnya KK minta saya & baby dtg klinik. Bukan ke nurse yg dtg rumah utk check ibu tgh berpantang? Lgpon nk brjln pon masih sakit2. Suami siap kena perli dgn nurse KK, dia ckp org lain PON ada yg Czer jugak. #firstczer

8 Balas

Sy pun sama masa ank fist checkup at Swasta SMC.. bersalin di HKL.. Checkup ank di KK Maluri,.. yee, awak Czer ke Normal ke still kena dtg KK 😅 mmg gtu.. dia ada je dtg rmh, tu sbb ank kuning je.. klo sis kna g KK.. sy bersalin normal, ada jgk borak org sebelah czer baru 6 hri 😖.. tpi nk buat camne, mmg style KK camtu kna dtg tu cek🥺