Perlu Checkup di Klinik Kesihatan Ke selepas Bersalin?

Hai, saya 1st checkup di KK, masa kandungan 7 bln sambung checkup di hospital swasta. Skrg saya hari ke 6 bersalin secara Czer. Suami dh maklumkn pada KK tapi yg kompiusnya KK minta saya & baby dtg klinik. Bukan ke nurse yg dtg rumah utk check ibu tgh berpantang? Lgpon nk brjln pon masih sakit2. Suami siap kena perli dgn nurse KK, dia ckp org lain PON ada yg Czer jugak. #firstczer

8 Balas

Hai awak. Sebelum awak sambung check di hospital swasta, awak ada tutup buku KK tak? Saya pun macam awak. 6 bulan tutup buku KK sambung hospital swasta. Saya tak maklumkan pada KK tapi mereka cuma call untuk tahu dah bersalin atau belum untuk record. Setahu saya home visit tu tak semua KK provide.