Pendarahan

Hai salam saya nk tnya klau 7 minggu kita mengadung ..kita turun pendarahan lebih seminggu adekah berbahya ? Awal pendarahan tu banyak .. lama kelamaan macm tanda2 coklat gelap sahaja.. apa punca nya ye ?

2 Balas

bahaya sis.. lebih baik pergi hosptl... sebb pgalaman saya dua kali gugur.. trun darah semingu tanpa henti... pertama doktr bagi ubt kuat rahimm. tp hbs je ubt tu darah sambung trun balik saya buat endah tak endah ja.. dgr ckp org tua tua katanya normal.. akhirnya bby makin kecil pastu gugur... kedua sbb mgdg luaq rahim.. luaq rahim pun dia bagi pertanda trun darah jugak..

2y ago

Saya da pergi hospital da dr kata ade kemungkinan gugur atau selamat ..50/50 ..ubat pun dr xbagi tu yg pelik .. da scan nmpk jantung da .. tpi scan dari bawah .. dari perut mmg xnmpk .. pendarahan still turun walaupun tinggal sikit2 .. pergi klinik pun still sama .. xtau nk ckp mcm mne da ..

lebih baik puan rujuk ke hospital

2y ago

Terima kasih mmg da rujuk hosptal..tapi still xberpuas hati .. sebb bagi dy org mungkin bende biasa ..lagi2 anak sulung nie ..kadang risau juga darah still turun .. kene tunggu appoiment setrus nya ..tq sis