perut mengeras

hai salam , saya nak tanya pendapat apa yg patut saya buat !! saya sekarang pregnant 25 minggu 2 hari . Dah 3 hari saya sakit tulang punggung & perut kerap mengeras tapi dalam masa 20min ke 30min dia mengeras . Kira normal atau tak ye ? sbb ni anak ketiga tapi ni first time kena . #bantusharing #ingintahu

3 Balas

sy pun bru kne 25 mingu..baby mngeras kt stu tmpt tu je..agak lme dye mngeras...gosok² pun x ok..minum air pun x ok..last² bring tnangkn diri bru dye ok..sy pun xpsty knpe..huhuu

9mo ago

Saya ni mengeras dgn sakit dh brp hari dh , tapi sakit tu tak sakit yg boleh tahan lagi , cuma tak selesa lah . Harini ada app dkt kk , misi suruh pergi hospital kalao sakit lagi , sbb nya risau uri lekang .

normal wak..lagi2 tga baring.. pusing kiri pusing kanan perut mcm kejang... dduk pun sma

9mo ago

saya ni mengeras dgn sakit , haritu sehari dh rehat tak buat apa apa pon , satu hari baring je still mengeras sakit . ni dah hari ke 5 ada app kat kk , tanya nurse dia kenapa tak pergi hosp , takot ada masalah dgn uri ke apa . sehari tu ada 10-11 kali mengeras pedih , tapi saya still tak pergi hosp sbb tgk anak aktiv lagi

Braxton hicks