Hb drop teruk

Hai salam ...mommy² smu ad x yg mengandung smpai bersalin dengn hb low? Haishh sy risau sngt start bukak buku 8w bcaan hb sy 9 shje...skrh da 15w drop 8.3 ya allah tkthu nk buat cmne lagi...mommy bntu sy cara nk naiikn hb ...#SeriusTanya #firstmom sy syg kandungan sy ini kandungn yg ke4 selepas 3kali miscariage

2 Balas

Salam sis. Dr tak bagi supplement apa2 ke untuk naikkan hb? Mcm saya wajib makan iberet 1x/hari. Hb dari 10.9 jadi 11.2, naik sikit alhamdulillah Itupun dr still paksa buat test anemia dan hantar sampel darah ke makmal. 🥲

saya before pregnant memang ada anemia juga, saya kerapkan minum susu materna, jngn skip makan and makan supplement yg klinik bagi. Alhamdulillah bacaan normal ..skrg dah 15weeks