sakit macam senggugut

hai , please sapa yang baca ni jawap eh HAHA . saya esok dah genap 37minggu . pagi tadi ari ari sakit , dubur pon sakit , pinggang pon sakit jugak macam senggugut yang teruk . sakit tu adala kot dalam 4 5 minit . tu dikira contraction ke ? false or true contraction kalau macamtu ye ? sekarangni pon ada rasa sakit ari ari jugak . Biasalah , first time , semua benda jadi was was . #seriusnanya #firstmom #ingintahu #firstbaby

8 Balas

i first baby juga esok genap da 38minggu n tiada sebarang tanda , dok tunggu jaa 🤣 due 16/9 stakat sakit pinggang tulang blakang tu ada la tpi x kerapp pstu skit bwh perutt ari arii , kalau dok baring nak mengereng ke belah lain sakit sngt kt ari ari tu . first mom duk bele je la contraction palsu pun tkthu rse nya mcm mana 🤣 dok menunggu tanda jela

2y ago

Ye weh tak tau nak buat ape , kalau tanya misi , dia akan suggest g hos je terus

saya dah 38w 5d tapi still xde tanda turun darah ke air ke xde tapi sakit ari ari ,sakit celah kangkang dgn pinggang jngn ckpla tuhan je yg tahu sakit sngt doc ckp tu baby dh masuk kt laluan dia jangan sampai overdue dh pening nak induce dhler tkuttttt 🤭😂

kpla bby dah msuk kt bwah dh msuk laluannya,tanda2 nk brsalin dh tu,klo dah rasa sakit perut MCM sggugut,dia DTG 5ke10minit skit prut,minum air seluluh yg d bca sndri guna ayat AL quran tu,klo mguat skit Lps minum tu MMG nk bsalin dh tu.

contraction lh tu klo dh 5 min skli.. Nak2 dh ckup 37 esk.. sme lh kita 37 jgk esk.. lain org lain contraction dia dpt.. so kna refer hospital jgk tny dia..bhya klo biar2 tkut nnti tberansk sndri

2y ago

lahh , due sama la ni HAHAHAHAHA . semoga dipermudahkan urusan bersalin sis , dah berslin roger la sini 🙊 .

Sama mcm sy first baby jgk., dy cuma sakit jaa tkdak turun tanda mcm pecah air ketuban dan turun darah

2y ago

tula , takde tanda tanda tapi sakit . first baby kan, was was la jugak

Yap sy minggu 38.. sakit mcm tu juga.. first baby xtau samada tu false contraction ke😂

Sama 38w2d sakit kejap2 je, mcm mana eh 😂 firstmom jugak ni

sama mcm sy ni sis. sy baru kluar wad arini. bukaan baru 2cm.

2y ago

oh , kiranya awak rasa macam yang saya rasa tula ye ? ingat nak jugak pegi hospital tapi takut bukaan takbukak lagi so biarkan dulu . update la sini if dah bersalin ye sis hehe . semoga dipermudahkan urusan bersalin dan baby sihat sihatje ye🥰