Baby meniarap

Hai normal tak baby 6 bulan tak pandai berpusing dan meniarap lagi? #bantusharing #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

Baby meniarap
10 Balas

Anak sy 7+ bulan(premmie) baru meniarap. Doctor kata berat badan dia sbb tu susah nak pusing. Tp mommy kena stimulate anak. Tolak dia ke both sides, pegang kaki ke lutut dan pusingkan ke blkg sambil tu ltk mainan tepi dia paras bahu yg dia boleh capai. Boleh juga gantung mainan bergerak sblh kiri dan kanan dia paras bahu juga supaya dia triggered utk mencapai dan akn bergolek. Mommy tgk videos kt youtube stimulation utk baby to roll over. Semoga membantu.

3y ago

Insya Allah akn roll over juga. Baby ni kdg2 tak ikut milestone dia. As long as baby sihat and minum susu kuat and doctor takde ckp apa yg boleh buat kita risau should be fine.

Normal sis, setiap anak lain2 perkembangan.. anak sy dah masuk 6bulan lebih baru boleh meniarap.. itu pun sy bantu mula2.. banyak kan letak dia dlam keadaan meniarap, sekali sekala ajar dia untuk pusing kan badan.. mungkin puan boleh cuba.. kadang2 anak pun ada perasaan risau untuk cuba benda baru.. tapi lepas dia dah biasa dan dapat meniarap sendiri, InsyaAllah cepat aja dia akan kerap meniarap.. n merangkak, InsyaAllah. 😁

3y ago

terima kasih puan

kena kerap bt tummy time tu.. msa ank saya 2bulan saya dh bt tummy time tu.. 3 bulan dh pusing .. 4 bulan dh brgolek sakan.. skrg tak bleh ralit dh,tau2 dh guling smpai mna dh..hehe

3y ago

baik terima kasih

kerap tummy time puan. bg otot badan dia kuat. cepat atau lambat perkembangan anak, boleh refer buku kk anak.

3y ago

baik teeima kasih

nrmal sis..stiap pkmbgan bdk mmg x sme..ade cpt ade lmbt

kene kerapkan buat tummy time sis..jgn byk trlentang kan dye

3y ago

ok puan terima kasih

anak nk msok 7bulan bru pandai meniarap n berpusing

anak sye 6 bulan blh duduk sndiri

3y ago

😂😂😂

ank sy 6bln baru blh meniarap

normal je