Firts preggy mom

Hai, normal ke first trimester xde alahan?cek gune clear 2-3weeks #firstpreggy

38 Balas

Normal je.. saya pun mcm tu dulu, takde muntah2 pun kecuali xboleh makan nasi.. makan mee, laksa, semua boleh.. tu pun kejap je, lps tu mmg takde apa2 alahan pun.. skrg dh 31w

Normal sis tapi kalau sis tak ada alahan untungnya saya masuk anak kedua alahan sama macam anak pertama nak buat kerja nak makan semua tak kena asyik nak muntah jer 🥹

okay jerrr. ritu saya pun riak sikit takde alahan smpai hujung 1st trimester. masuk trimester kedua, dgn husband sekali dapat morning sickness 🤣

biasa tu..mcm sy jgk, tp nk masuk trimester 3 start plak muntah² waktu pagi...terpulang pd hormon bdn masing²...take care ye mommy² smua...

Jangan diminta sis 😂 Saya dah masuk 27week pon alahan masih tak hilang, cuma berkurang je. Dah macam kain buruk dah asek nak tidur je 🫠

saya mula ada alahan biasa2 5mnggu ..alahan terok 6mnggu smpai skrg 9mnggu terok sangat2 nasi last rasa masa kandung 5minggu 😌

Bersyukur sgt la klau menngandung xda alahan.. sy awai² tau preggy pon xdak.. mai masuk 7w.. rupa kain buruk dah 😂🤣

normal..sbb sy pon anak pertama xde alahan smpai besalin..ank kdua ni pon sekrg dh 34w masih belum ade alahn lg..sykur..

3y ago

suke tgok komen +ve, doa kan kandungan sye sihat ye,

Saya rasa normal 😅 sebab saya sekarang dah 20weeks masih tak ada alahan dan saya pun first preggy. Alhamdulilah..

tk pe sis .. sye dari awal preggy smpi nak bersalin ni . kukuh gagah .. tk de alahan .. alhamdullillah rezekii