Bayi 2 bulan kurang minum susu

Hai normal ka baby 2 bulan kurang menyusu, kalau dia memerlukan sangt2 baru dia minum kalau tk dia tolak dan dia boleh tahan 6/7 jam sehari kalau nk bagi kena paksa kdg jdi kdg taknak.. atau bagi time tido bebetul nyenyak je minum #firstbaby

5 Balas

Uish lamanya sampai 6/7 jam tu. Anak saya 2 bulan pun susah sangat nak minum susu 😓 Tapi kalau dah 3 jam dia tak minum saya paksa. Sekurang2nya minum 1oz pun okay lah. Takut dehydrate tu lama sgt tak susu. Org cakap baby mungkin bosan dgn susu tu. Atau susu tak sesuai dgn dia jadi perut dia tak selesa tu yg dia takde selera nak susu. Saya ada try banyak susu dah tapi semua sama je 😅 Last2 saya tukar balik susu yg awal2 dia minum tu.

uish.. lama gak gap demand nk susu nya. anak2 saya bawah 6 bulan kerap nyusu... lau 2 bulan lagilah... nanti, bila checkup baby tanya lah dkt nurse n doktor. lau baby sihat, myb ok lah kot..

susu masih lagi keperluan utama baby awak. 6/7j tu lama sangat. takut dehydrate.

susu apa? kena tahu dulu fm ke bm

9mo ago

Sy bg fm , skrg dh ok cuma limit 5jam je kkdg tunggu 4 jan dia tak minta sy bg kkdg dia tolak sy tunggu dulu dn kemudian bg semula. Botol dh tukar , susu pun dh try tukar..baru ni chckup 2m berat 4.7kg lahir 3.35kg .. ok cuma bmi dia kurang sikit je

Fm ke bf?