Anak batuk

Hai nk tanye ada ke ubt btuk untuk baby 5bln 29hr?nk cr kt frmsi..g klinik time dy demm hrtu dy xd batuk2 pula..dh baik demm dtg batuk pula#ingintahu

2 Balas

KKM tak sediakan ubat batuk utk baby. Ada sebab, tak ingat doktor kat CAC bgtau masa saya dan anak kena C19. Doktor swasta pun kata gitu. Jika bf, Teruskan menyusu dgn susu ibu, urut anak dgn minyak yg sesuai. Pagi tadi dengar IKIM. fm, segmen kesihatan tentang batuk dan selesema anak. KKM dah tak beri ubat batuk pada anak umur 2 tahun ke bawah sebab organ dan otot anak belum matang dan beri kesan kepada anak tu.

sebaikknye jangan pergi ke farmasi..lebih baik pergi ke klinik atau klinik swasta..untuk doc cek .ye...