Pregnant 14 weeks

Hai nak tnya, sy preg dah 14 minggu 4 hari. Weeks keberapa nmpk baby bump? Sy curious and risau sngt sbb nmpk mcm sama je. First baby,ttc 3 tahun. #firstmom

29 Balas

ikut badan orng tu jga sis.....cya 4 bln da nmpk pregnent 2second but anak pertama😊msa mngandung anak syurga dlu 4 bln pun xnmpk kazen cya 5 bulan pun perut tetap xnampak tpi da rsa baby gerak² 6 bln bru perut nmpk sikit.... klo msa cekkup nurse kk atau doktor ckp baby oky tumbuh besar dy oky sis jn risau😊

2y ago

Sama sis 6bulan baru nampak, ikot atas org sama..

Sy 11 weeks dh nmpk skrg itu pun bulan lepas check bgi tarikh esk kalau tkde pape buka buku pink dh ❤️ doakan tau ❤️ tpi rasa nmpk sbb sy buncit sikit tu awal ii dh nmpk berisi hehe,bersangka baik tau nnti check scan dkt klinik👍🏻

ibu jgn stress pasal perut ya. sbb Sy masa pregnant anak 1. perut dh 7 bulan Pon tak berapa nmpak. bila nk masuk 9 bulan Pon perut nmpak mcm 4 bulan. saiz perut tak penting. yg penting baby sihat.

bila bole nampak baby bump tu depend pada badan seseorang .. mcm saya 6 bulan dah nampak buncit sikit .. 7 bulan dah besar .. ada juga org 9bulan pun org tak tau dia preggy sbb perut kecik

Saya first pregnant 5 bulan pun relax je boleh pakai baju2 sendiri lagi. Hehe. Masuk 8 bulan baru perut nampak ke depan. Second pregnant ni 5 bulan dah macam 9 bulan. Lemak barangkali 🤣

sy masa 6w dah nampak. org ckp kembung. badan sy jd sy tahulah. 12w nampak jelas baby bump tapi itulah skrg 37w baby bump xde besar sgt. biasa je skrg. org duk ingat bru 8 bulan.

ikut orang sis .saya first baby 7month baru nampak perut. dah admit wad masa nk bersalin Pon nurse dtg buat ctg cakap baby berat berapa ni perut nampak kecik .padahal baby 2.9kg

Depends dgn badan kita juga sis. Tp sis cuba utk jgn terlalu fikir & risau. Itu pun not good utk kandungan kita. Have fun with your pregnancy and jga makan ya mommy😘

Rasa atas orang. Mcm sy nak masuk 6 bulan nampak besar dah. Spupu sy 6 bulan jugak kecik je. Sampai makcik x puas hati kenapa perut sy besar perut anak dia kecik 😅

Saya 5bln pun xnmpk sgt lg baby bump nmpk mcm buncit biasa sblum pregnant je.. Yg pntg g scan baby mbesar cantik n sihat dah syukur alhamdulillah...