baby 6 bulan 8 hari baru mula makan

hai, nak tnya ibu ibu semua. anak saya harini dah hari ke-8 dia makan, dan ke-lapan lapan hari ni la dia tklalu nkmkn.klau bgi mkn mesti buang menyembur habes satu badan 🤣😅 tpi saya memang buat 3dr dulu sbb anak saya baru ni jadi ruam eczema dkt badannya. bermula dgn bubur kosong lepastu mula dgn carrot dan diikut dgn potato. semua saya buat diatas semuanya dia tklalu nkmkn. saya pun dah tktau mcm mna nkbuat bgi dia mkn. kadang merajuk ckp tknak masak lgi dah dkt dia. tpi esok tu buat jugak bubur dkt dia bgi dia makan. kadang nkfedup tpi kena sabar. so mintak pendapat ibu2 semua yaa ❤️❤️#firstmom #bantusharing #pleasehelp

6 Balas

Baby sy nk msk 6 bln 2 mgu br mkn byk. Awal3 dlu mmg skit je 2-3 sudupun ok sbb dia br nk belajar mknkn..