Mykid JPN PURTRAJAYA

Hai nak tnya. Ada mummies tak kat sini yg daftar kelahiran anak dekat JPN PUTRAJAYA last month? Mesti kene check kan dlm status dorang sama ada dh sedia untuk diambil atau belom kan. Tapi Sy daftar anak 14hb Oct. Smpai skrng status Masih dlm proses. Wal Hal sepatutnya siap dlm tempoh 30 hri. Ikutkan dh terlebih Pon 30 hari. Ada yg alami mcm Sy tak ?

8 Balas

lamanya, anak saya lahir 13 oktober, buat sijil lahir + mykid seminggu lepas tu.. masa buat tu, ada dapat kertas kecik untuk call selepas 3 bulan.. suami call seminggu sebelum cukup 3 bulan, mykid dah siap.. itu dekat jpn sri petaling.. takkan Putrajaya yg hq xsiap2 lagi..

Ada pekeliling cip utk mykid tu takde stock jadi akan makan masa utk proses mykid. Tapi lama jugak ya puan. Baby saya lahir 20/10 daftar 25/10 bulan 12 macam tu dah siap. Tempat daftar pun sama di jpn putrajaya. Mungkin ikut rezeki kot puan

kwsn sy mmg dia dh tlis ambk msa 3 bln dr strt dftr bru dpt mykid..

mykid 3 bulan puan. pekeliling dh kluar. siapa yg bgtau 30 hari ?

1y ago

Saya pun org Jpn bgtau ikut date Kat Kertas pink untuk pickup Dlm sebulan. Tapi nasib la saya salu buat semakan. Mmg Kat jpn kwsan saya pun xda note pun bgtau 3bulan, kehuluhilir bawak sijil lahir.

Berapa lama ye proses buat mykid kt jpn putrajaya?

ada kawan i anak dah stahun lebih pun xdpt mykid

Sye yg bulan 8 buat pun smpi lani masih proses lg sis

2y ago

kan mcm pelik apa yg lama sngt dorang ni. ke ada masalah system yg tak update

Dah naik ke 4-6 bulan skunk. Pening2