Mengidam pucuk ubi

Hai nak tanye.... Orang mengandung boleh makan x pucuk ubi ? Mengidam sangat2... Tapi takut nk makan... Sbb orang cakap pucuk ubi tu sejuk... Sye 12w5d... Tolong jawab ya... #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

13 Balas

Try sikit dulu. Kalau okay dgn badan boleh teruskan. Badan mommies tak sama. Mcm saya boleh je makan pucuk ubi tp saya takleh minum air sarsi, mula lah badan rasa berangin sampai senak2 dada

6mo ago

baik awk... sye try dlu.... tq respon tau... sbb teringin sgt2 nk mkn pucuk ubi masak lemak cili api

bagi sy.. sy ok je. pucuk unbi masak lemak. tp atas individu.. ade org dia angin.. pastu bleh muntah.. try la Rasa sekali... kalau xok.. xyah la makan dah.. buah habis ngidam je la.m buat raso2

ikut badan jg mcm sy mkn ok jer.. try sikit tgk sesuai or x lpskzn teringin tu.. Sy hari tu teringin jg mkn so bila try ok2 jer

bole je makan, cuma badan berangin sikit, nk makan pastikan merasa sikit je jgn lbih ii, kangg habis angin satu badan hahahah

6mo ago

baik awak... sye sebelum pregnant mmg badan jenis berangin... sye cuba sikit dlu buat rasa2

Sy ada try makan.. Tapi badan sy xleh terima kot.. Sikit je sy makan dah muak 😅 asal terasa je la.. Huhu..

xda masalah la,, saya masa mngandung sering mkan pucuk ubi,, krna mmang saya suka gulai pucuk ubi

saya makan ja .. mak saya ckp pucuk ubi ni berangin .. mmg lps mkn tu asyik kentut² ..

boleh tak bahaya untuk baby. cuma ada orang makan, nanti badan berangin. jadi cuba dulu.

6mo ago

okey baik... saye cuba dulu sikit... terima kasih respon

boleh! goreng rangup2 pun sedap. bole naik kan HB. berkhasiat lagi tu

Makan tu boleh. Apa2 pun masa mengandung ni, semua kena berpada pada