Bukaan jalan

Hai. Nak tanye jika bukaan jln 4cm.. lepas tu dlm mase 2 jam xd rase contrction.. jalan yg bukak tu boleh ke mengecil?? Kalau boleh nak cepat2 beranak & balik.. tp ni tak rase pape pulak lps 4cm.. risau pulak hati#ingintahu #sudijawab #naktahu

2 Balas

mama sy ada simpan minyak ular... tiap Kali nak bsalin, dy bg 1titik utk sy minum n sedikit dilapkan ke perut n tubuh sambil bagitau baby dalam perut "jika nak keluar, keluar saja. jangan bagi mama penat." 🤭 anak 1st x sempat buat mcm ni sbb minyak tu blm ada lg... msuk wad sblm mlm... siap bsalin ptg besoknya 🤦🏻‍♀️. anak ke2 n ke3, sekejap saja sbb mama akan buat mcm ni... mngkin bg sesetengah org buat sapu2 ni mcm pelik, tp bg sy ni 1doa Dr mama sy spya bsalin dgn lncr

Dia takkan mengecil sis. Kalau still 4cm dia akn stuck je dkt situ melainkan sis buat exercise kupu2, squad, jln itik, jln mall / taman tu bantu lg bukaan cpt bukak..