jamu

Hai nak tanya.masa berpantang ,jamu ape yg elok ya?

2 Balas

Kalau macam saya, mmg tak makan jamu. Sebab anak kuning, prolonged Jaundice pulak. Jamu tu bersifat panas dan boleh sebabkan lambat baik kuning baby. Kalau nak makan jamu, rasanya apa2 brand pun okay. Yg penting ada kandungan 3 serangkai: kacip fatimah, manjakani dengan akar serapat. Kalau jamu yg ada kandungan halia pun bagus, untuk buang angin dalam badan. Yg penting, jamu boleh makan kalau anak xde kuning.

Saya tak makan jamu masa pantang 😅 tapi boleh try tropical punya, nampak macam okay.