Detail Scan Baby

Hai, nak tanya...berapa minggukah sesuai untuk detail scan 5d or 4d?#seriusnanya #ingintahu

3 Balas

details scan 2D dan biasanya 18-24 minggu, untuk check organ2 dan kecacatan dalaman, minggu bergantung pada klinik jugak.. dan 4D 5D pulak lebih kepada nak tengok muka dan anggota dr luaran, bukan organ dalaman, jadi tak dikira details scan, biasanya dalam 24-32 minggu, bergantung pada klinik jugak.. ada sesetengah klinik yg buat pakej 2/3 jenis scan, jadi akan ada details scan + 4D contohnya, kebiasaannya dalam 22-26 minggu.. jadi boleh la survey beberapa klinik sebab perbezaan ni minggu ni mungkin disebabkan oleh jenis mesin dan kepakaran..

Details scan selalunya 20-28 weeks untuk check overall anggota baby 4d atau 5d tak digalakkan lagi . 4d atau 5d sesuai bila 30-35 weeks untuk extra tengok muka baby baru nampak jelas .

Tanya klinik berhampiran yg Ada buat. lain klinik, lain Cara kiraan dorang