27 minggu kehamilan

Hai, nak tanya para ibu, sy dh masuk 27minggu. Tapi harini saya kurang sihat, muntah2 & demam. Baby pun kurang gerak. Malam ni pun mcm tk rasa langsung gerak dia. Normal ke if ibu demam, anak dlm kandungan kurang aktif? #pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

1 Balas

Muntah lebih 4 kali sehari berterusan 48 jam berisiko dehidrasi dan kena jumpa doktor. Banyakkan minum air, dan boleh makan paracetamol ikut dose yg dibenarkan. Jika risau, baik jumpa doktor utk pemeriksaan ibu dan kandungan