Kebas tangan

Hai. Nak tanya normal ke kalau pregnant tangan always kebas. Selalu kebas if tangan terhimpit masa tido. Tapi sekarang kalau berdiri pun tiap masa kebas sampai tahap xselesa. Ada tanya dr tapi dr buat xtau je. Serius rasa xselesa sangat. Btw saya pregnant 33 weeks😟

9 Balas

saya 31 week tengah hadap benda ni skrng start lenguh kebas 28week masa tu 🤧 orang cakap kena tidur letak tangan tinggi like kaki kita bila bengkak tu kan, masalahnya siapa yg selesa letak tangan tinggi masa tidur 😂😂 saya kalau bangun tidur dia akan lenguh tangan akan okay kalau saya tak buat apa apa kerja, nurse cakap benda ni normal tangan perlukan rehat je

Saya mengalami yang sama, tp kebas kt sebelah bahagian kiri je. Huhuhu. Time tidur rasa balance je, ada kiri kanan. But still kebas dari start ke leher, tangan hingga la ke kaki. First time kena cmni untuk anak no.3. Mengandung Anak 1st & 2nd xde pula. Now is wk 32/33

saya daei 1st trimester sampai second trimester kebas hari2. even makan pun boleh kebas. kebas punca dia kurang calcium boleh ambil vitamin. tp saya buat tak tahu je masuk 3rd dah takde kebas lg.

Saya ada tnye Dr, dia kata normal, cuma klau smpai xleh genggam kene refer klinik or hosp, n ada refer google jugak, n normal juga jawapannya akan hilang lpas bersalin nnti

Haah mommy sama lah saya masuk terus 33 minggu ni selalu tidur tindih tangan bangun-bangun akan kebas tapi saya selalu buat regangan tangan

Minum air bali 1 gelas air susu 1 gelas dlm masa 3 hari insyallah akan berkurang

sama sis kebas sampai sakit 🤣

sy tapak kaki 😖 32w

ya normal pregnant.