Kurang susu

Hai nak tanya normal ke bayi berusia 3 bulan kurang minum susu berbanding bulan sebelumnya.ada orang kata baby kurang susu sebab perubahan bulan dan baby nak ringankan badan sebab dah mula nak meniarap.saya risau baby saya kurang susu. Purata jumlah susu setiap hari 450-600ml (3.5 oz setiap kali susu)#mommybuntu

2 Balas

samalah dengan keadaan bayi saya. Dia cuma minum 2.5 oz setiap 3-4 jam. jika bagi susu selepas bangun tidur dia akan menangis taknak minum. Kalau dia nak tidur baru mau minum susu

normal