Ujian Pap Smear Lepas Bersalin

Hai, nak tanya memang normal ke pap smear kena buat sebulan lepas bersalin? Saya baru je bersalin anak pertama (normal) bulan 11 haritu, jahitan pun baru je nak baik sepenuhnya. Trauma la nak masukkan apa2 dekat area private part tu. Tak boleh ke mintak kk extend?? #papsmear #postpartum

2 Balas

rasanya skrg dh kena buat sndri..dia bg test kit kita pi toilet buat sat saja.

Saya pula branak swasta, diorng suruh buat lepas 6 bulan bersalin.

6mo ago

saya beranak swasta jgk, tp dorg bg appoinment sebulan slps pantang 😅 takut jgk pk kan jahitan tak fully lg sembuh. boleh kn call utk extend date ?