berkahak

hai , nak tanya laa .. anak saya baru 3 bulan lebih .. anak saya berkahak , saya dengar kahak dia tu macam banyak je .. ada cara tak untuk hilangkan kahak tu ?

1 Balas

buat tgan style cup C, dn slalu tepuk2 belakang dia. mula dgn bawh ketiak kanan, belakang belah kanan, belakang belah kiri, lpas tu bawh ketiak kiri. tepuk dlam 30saat to 1min stiap bahagian. buat slalu. nnt baby akan mcm jeluak pekat. kahak keluar la tu. kalau boleh, buat hari2.