alahan yang tak boleh makan. makan ja kluar balik semua termasok minum air

hai, nak tanya la nak makan apa kalau alahan yang makan apa semua muntah balik minum air pon mntah bila perot dah kosong sakit pulak macam mana ya buleh share tak ? #pleasehelp

2 Balas

saya makan je mual , nasi mee ayam ikan apa smua dpt mkn dua tiga suap je lepastu terus rasa nk muntah . sy trus stop mkn . yg sy bole telan buah je dgn benda yg masam2 . sy smpai tkut nk mkn nasi sbb tkut mual lg . tp tak mkn perut pedih sgt , jd sy mkn sikit sikit tp kerap . tak kesah apa apa mkanan . buah , Nestum, susu , mana yg bole masuk ..sy mkn je bg knyg sikit sbb kalau tak mkn lg rasa mual . kalau tak bole mkn jgk . awak p hosp ye tkut bdn awak lemah sbb tak bole mkn dan minum . kesian awak dan bby nt .

cuba makan sedikit2 tapi kerap. xboleh mkn nasi cuba makan mee ke, bihun ke, roti ke, buah2 ke. sebab baby perlukn nutrisi utk membesar dlm rah awak. jadi awak kena paksa juga utk mkn. xboleh minum air kosong cuba la air masam2 ke. kalau bdn rasa xlrt sgt takut dehydrate better awak ke hospital doctor boleh drip masok air utk tmbh tenaga utk awak