Suami nak ikut checkup

Hai nak tanya, kalau pergi kk checkup, suami boleh masuk temankan ke? Tadi telefon kk, nurse kata tak boleh 🥲 #firstbaby #firstcheckup

36 Balas

klau KK mmg dia xbgi msuk sbb rmai ptient ntuk ibu2 ngndung, kdg2 1 bilik share2 , smpi ade 2 doc. Klau klinik desa ok, hsbnd bole msuk teman. Cuma nk jumpa nurse kt dlm nnti xpyh msuk ibu dan anak je .

biasanya suami teman ni untuk pegangkan bby newborn time isteri checkup..sbb isteri jalan slow xboleh nk angkt berat,suami papah,pggkan beg yg tu boleh.. tp kalau kita checkup mengandung mmg smua sendiri2.

Rasanya tak boleh sebab dalam satu bilik tu ada mommies lain jugak, teman duduk kat tempat menunggu je la boleh tu pon kalau tak ramai mommies. Saya biasa suruh husband tunggu dalam kereta je

Takboleh skrg ni. Dlu bleh laaa.. sbb skrg lg laaa kusi xbyk kena duduk jrk2 mmg tk digalakkan melainkan awak nk scan dkt klinik swasta nk bwk sapa msuk pon ok jorrr…

suami hanya boleh menunggu kat luar... unless da bersalin.. bawa check up utk kuning br boleh... then baby da besar cikit nak amik dos suntikan.. momy je bleh msuk

Salam, boleh tnya sikit,, klau rahim mengembang ia termasuk dlm simptom awal pregnant jugak ka..?? Klau ada yg thu, mntk jawab sat 🌹. Terima kasih semua..

2y ago

Aamiin2, doakn sya ya semoga ada rezeki buln baik ni..

mmg x dibenarkan di kk sebab nak berjaga jaga kerana covid, kk kan ada check up utk bayi pun, jd nurse takkan amik risiko, tp swasta blh la

tak bole..kita jaga sama2 kita sis... kalau tak larat berjalan,kene tolak wheelchair,ada msalah lain bru bole suami teman..

tak boleh sis.. klu ada duit lebih pegi klinik swasta. buat 2 tmpt swasta n kerajaan. swasta suami blh ikut

Tak boleh. Sentiasa penuh.. Melainkan nak cek up baby kembar / 2 atau lebih anak pada hari sama