Ruam atau enzema

Hai, nak tanya ini ruam atau enzema ya. Ada dekat pipi&dagu&area mata baby. Bahagian yg ada ruam dh jadi kasar kulitnya. Baby hari ni genap sebulan. Kalau ruam, apa suggestion cream ibu2 yang ada pengalaman ya. Kalau enzema sya bawa pergi klinik. Tq alls

Ruam atau enzema
5 Balas

ank sy masa bayi pki carrie junior jd ruan mcm tu pergi klinik doktor ckp sbb sabun awl² xbg mndi dgn sbun....anak saya doktor suh beli sabun sebamed utk hilangkan ruam sy try trus okay, sy try cetaphil xjd....

P check doktor dulu sis kalau doktor kata ruam sis try beli lotion snowhite kt tiktok sbb anak sy ruam lampin teruk Alhamdulillah pakai lotion tu berkesan..kulit anak sy dh bersih sekarang🥰

2y ago

Sama sis sy pun pakai utk anak

Anak saya mcm ni juga. Bawa pi clinic dr cakap eczema. Pakai cream hydrocort. Dkt badan okay licin to muka jadi lagi teruk. So saya beli aveeno baby dermexa. Alhamdulillah licin

nsihat sye trus peg klinik je.. sbb x sume krim yg ssuai ngn anak org len ssuai ngn anak kte.. dr kte klua duit bli krim yg x bkesan, baik rujuk pakar trus..

Saya guna krim Sebamed dan Vaseline khas utk baby tu puan. Alhamdulillah dah mulus dah kulit baby sy. Hari ni baby sy umur 2 bulan dah.