Susu enfamama

Hai nak tanya, i bru 6weeks . Dah boleh mnum susu enfamama ke? Pls info 🙏🏻 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Biasanya KK tak galakkan ibu mengandung minum susu khas mengandung. Kandungan gula dalam susu ni tinggi risiko sangkut GDM(Kencing manis waktu mengandung) atau saiz baby besar dalam kandungan. Dr suggest susu tepung biasa je sebab tiada gula tambahan. Susu kotak contohnya susu HL atau dutchlady pun tak digalakkan juga sebab ada gula sebab tu susu tu bila kita minum rasa sedap. Susu tepung yg dr suggest kat sy sendiri, Susu tepung everyday atau fernleaf.

2y ago

Most welcome

saya rituh minum masa 1st trim ,tapi stop sbb alahan teruk .

2y ago

yeke?? i nk tnya ,1st trim mmg akan rsa sengal2 di perut ka??